„Labai gailėjausi, kad neišsiviriau jo daugiau, mat tuomet baigėsi rabarbarai. Šis padažas užbūrė mane saldžiarūgščiai aštriu skoniu“, – patirtimi dalinosi tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata.
Šiame padaže ji marinavo avienos kepsnius, o kepdama ant grotelių juos dar aptepė padažu iš abiejų pusių. Kepsniai buvo labai aromatingi.
„Manau, šis padažas labai tiktų ir kiaulienai. Turintiems rabarbarų jo tikrai verta pasigaminti daugiau, ilgesniam vasaros kepsnių sezonui“, – ragina Renata.
Pateikiame jos receptą.
Kepsnių padažas iš rabarbarų
Iš nurodyto kiekio išeis apie 250 ml
Reikės:
- 250 g rabarbarų,
- 1 raudonojo svogūno,
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus,
- 50 ml medaus,
- 50 ml obuolių acto,
- 0,5 a.š. malto cinamono,
- 0,5 a.š. maltų aitriųjų paprikų,
- 0,5 a.š druskos,
- 0,5 a.š čiobrelių,
- gabalėlio imbiero.
Rabarbarus ir svogūną nulupkite ir supjaustykite. Į puodą sudėkite visus ingredientus ir virkite apie 30-40 minučių, kol padažas taps vientisas ir pakankamai tirštas.
Norintiems šio padažo pasigaminti daugiau, reikėtų jį supilstyti į sterilius švarius indelius, sandariai užsukti ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje.
Padažą naudokite kepsniams aptepti prieš kepant grilyje ar kepsninėje.
Šaltinis –„Sezoninė virtuvė“