Kartais verdu paprastą gryną sriubą, kartais į ją įpjaustau karštai rūkytų dešrelių, tačiau viena mėgstamiausių - su mėsos kukulaičiais.
Žaibiškai paruošiama, soti ir tikrai skani. Išduosiu vieną paslaptį, kaip neužtrukti gaminant mėsos kukulaičius.
Rūgštynių sriuba su mėsos kukulaičiais
Reikės:
- kelių saujų rūgštynių,
- 3 vidutinio dydžio bulvių,
- 2 l vandens,
- lauro lapo,
- juodųjų pipirų grūdelių,
- 2–3 kiaušinių,
- žalumynų – krapų ar petražolių,
- druskos,
- grietinės patiekti,
- šviežių kiaulienos dešrelių (jų įsigyju kulinarijos skyriuje).
Gaminimo eiga
Kiaušinius kietai išvirkite.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vandenį užvirkite, suberkite bulves, dėkite keletą pipirų grūdelių, druskos ir virkite.
Įmeskite ir lauro lapą.
Tuo tarpu iš dešrelių apvalkalo išspauskite mėsą, suformuokite mažus kukulaičius ir suberkite į sriubą. Nebijokite, kukulaičiai tikrai neišsileis.
Nuplaukite rūgštynes, pašalinkite kotelius ir supjaustykite.
Kai bulvės bus beveik išvirusios, suberkite rūgštynes ir pavirkite dar 3–4 minutes.
Išvirusią sriubą apibarstykite smulkintais žalumynais ir palaikykite uždengtą dar keletą minučių.
Pilkite sriubą į lėkštes, dėkite pjaustytų kietai virtų kiaušinių, jeigu norite, užbalinkite grietine.