Krekeriai iš sėklų – ne tik gardus, bet ir labai naudingas užkandis

2017 m. gegužės 25 d. 11:31
„Mitybologija“
Jeigu pasisėdėjimo su draugais neįsivaizduojate be pikantiškų krekerių, juos paskaninate užtepėlėmis, sūriais ar valgote su sriuba, turiu jums maistingesnę versiją! 
Daugiau nuotraukų (1)
Šie ispaninio šalavijo (vadinamosios čijos) ir kanapių sėklų krekeriai - tai ne „tuščios“ kalorijos iš baltų miltų ir hidrinti riebalai, bet geras magnio, antioksidantų ir skaidulų, itin naudingų virškinimo sistemai, užtaisas.
Kanapių ir ispaninio šalavijo sėklų krekeriai
Reikės:
  • 4 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų,
  • 4 šaukštų lukštentų kanapių sėklų,
  • pusės stiklinės migdolų miltų,
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • pusės šaukštelio druskos,
  • pusės stiklinės vandens,
  • šaukštelio česnakų arba aitriųjų paprikų miltelių (nebūtinai),
  • žiupsnio pipirų (nebūtinai).
Paruošimas
Ispaninio šalavijo sėklas išbrinkinti su puse stiklinės vandens apie 15-20 minučių, kol visas vanduo susigers.
Orkaitę įkaitinti iki 100 laipsnių temperatūros.
Visus likusius ingredientus sumaišyti su išbrinkusiomis ispaninio šalavijo sėklomis.
Iš krekerių masės ant folija dengtos skardos šaukštu formuoti apskritimus. Galima kepti vieną didelį lakštą, bet prieš tai būtina jį supjaustyti, nes kitaip iškepus gali sutrupėti.
krekeriaireceptasužkandis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.