Maisto tinklaraštininkė Raimonda („Aguonėlė“) siūlo laiko patikrintą receptą, kaip iš rabarbarų pasigaminti gaivų gėrimą. Jai net nesinori jo vadinti kompotu – šis sovietmetį menantis pavadinimas jai atrodo per prastas tokiam skaniam gėrimui.
„Džiaugiuosi, kad atradau tokį gėrį. O jis gaminamas labai paprastai", – patikino Raimonda.
Štai jos receptas.
Rabarbarų gėrimas su prieskoniais
Reikės:
- 3 rabarbarų stiebų,
- cukraus pudros,
- daugiau nei 1 litro vandens,
- 6 v.š. cukraus (galima vienu kitu dėti daugiau, kas mėgsta saldžiai),
- 6 gvazdikėlių,
- 1 cinamono lazdelės.
Rabarbarą nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Užbarstyti šiek tiek cukraus pudra ir pamaišyti.
Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti.
Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti ir nukelti nuo ugnies.
Leisti kelias valandas pastovėti ir tada ragauti.