Paprastai bulviniams blynams užtenka vos trijų ingredientų: bulvių, druskos ir kiaušinio. Bet nemažai žmonių mėgsta į blynų vidų dėti ir mėsą ar sūrį arba į tešlą įtarkuoti ir kitų daržovių – ne tik bulvių.
Štai, pavyzdžiui, kaimyninėje Baltarusijoje populiaru į bulvinių blynų tešlą dėti ir paprikos.
Interneto portalo „So vkusom“ redaktorė Ana Malceva išbandė baltarusiškų bulvinių blynų receptą ir liko juo sužavėta.
„Tiesiog pasakyti, kad eksperimentas pavyko – reiškia nepasakyti nieko!“ – teigė A.Malceva.
Netikintiems ji patarė pati išmėginti šį nuostabų receptą. Tad metas traukti keptuvę ir kepti blynus.
Reikės:
- 6 bulvių
- 1 paprikos
- 1 kiaušinio
- 3 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 pundelio svogūnų laiškų
- 1 morkos
- 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Sutarkuokite bulves ir morką. Papriką ir svogūnų laiškus supjaustykite kaip įmanoma smulkiau.
2. Sumaišykite daržoves, įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, pasūdykite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Valgomuoju šaukštu dėkite sumaišytą tešlą į keptuvę.
3. Apkepkite blynus iš abiejų pusių.
Patiekite aromatingus ir apetitą žadinančius blynus su grietine.
Galima išspausti keletą skiltelių česnako ir įdėti į greitinę.