Iškepkite bulvinius blynus kitaip. Taip, kaip tai daro mūsų kaimynai

2017 m. gegužės 14 d. 14:08
Lrytas.lt
Receptas
Dauguma mūsų negalime atsispirti patiekalams iš bulvių, ypač bulviniams blynams.
Daugiau nuotraukų (1)
Paprastai bulviniams blynams užtenka vos trijų ingredientų: bulvių, druskos ir kiaušinio. Bet nemažai žmonių mėgsta į blynų vidų dėti ir mėsą ar sūrį arba į tešlą įtarkuoti ir kitų daržovių – ne tik bulvių.
Štai, pavyzdžiui, kaimyninėje Baltarusijoje populiaru į bulvinių blynų tešlą dėti ir paprikos.
Interneto portalo „So vkusom“ redaktorė Ana Malceva išbandė baltarusiškų bulvinių blynų receptą ir liko juo sužavėta.
„Tiesiog pasakyti, kad eksperimentas pavyko – reiškia nepasakyti nieko!“ – teigė A.Malceva.
Netikintiems ji patarė pati išmėginti šį nuostabų receptą. Tad metas traukti keptuvę ir kepti blynus.
Reikės:
  • 6 bulvių
  • 1 paprikos
  • 1 kiaušinio
  • 3 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • 0,5 pundelio svogūnų laiškų
  • 1 morkos
  • 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Sutarkuokite bulves ir morką. Papriką ir svogūnų laiškus supjaustykite kaip įmanoma smulkiau.
2. Sumaišykite daržoves, įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, pasūdykite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Valgomuoju šaukštu dėkite sumaišytą tešlą į keptuvę.
3. Apkepkite  blynus iš abiejų pusių.
Patiekite aromatingus ir apetitą žadinančius blynus su grietine.
Galima išspausti keletą skiltelių česnako ir įdėti į greitinę.
bulviniai blynaiBlynaiBulvės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.