Daug skanesni kotletai be mėsos: už šį receptą balsuoja visa šeima

2017 m. gegužės 2 d. 11:50
Lrytas.lt
Receptas
„Visi žinome, kad grikių kruopos itin naudingos organizmui. O dzūkai be jų virtuvės neįsivaizduoja.
Daugiau nuotraukų (1)
Šių kotletų receptas buvo tikras mano virtuvės atradimas. Kepiau jau daug kartų ir jie visada patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Visi valgė ir gyrė.
Sotūs, gardūs, o pagaminti juos tikrai lengva. Ypač iš anksto išsivirus grikių.
Garantuoju, kad juos kirs ne tik vegetarai, bet ir tie, kurie negali be mėsos", – rašo mūsų skaitytoja Indrė Laurinavičienė. 
Dalinamės jos receptu.
Grikių ir grybų kotletai
Reikės: 
  • 250 g grikių kruopų, 
  • 300 g pievagrybių,
  • 2-3 svogūnų;
  • 1 kiaušinio arba 1 v. š. krakmolo,
  • druskos, pipirų, 
  • svogūnų laiškų, petražolių patiekti.
Gaminame
Išvirkite grikius ir sutrinkite juos trintuvu.
Supjaustykite kubeliais svogūnus ir grybus, apkepkite ir taip pat sutrinkite trintuvu.
Sumaišykite grikių ir svogūnų bei grybų masę, berkite prieskonių, galiausiai įmaišykite krakmolą (galite pakeisti jį vienu kiaušiniu).
Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje ant aliejaus ir sviesto mišinio.
Prie kotletų galima paruošti padažą: pjaustytus svogūnus ir grybus apkepkite, įpilkite grietinės, dėkite prieskonių ir užvirinkite.
kotletaigrikių kotletai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.