Šių kotletų receptas buvo tikras mano virtuvės atradimas. Kepiau jau daug kartų ir jie visada patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Visi valgė ir gyrė.
Sotūs, gardūs, o pagaminti juos tikrai lengva. Ypač iš anksto išsivirus grikių.
Garantuoju, kad juos kirs ne tik vegetarai, bet ir tie, kurie negali be mėsos", – rašo mūsų skaitytoja Indrė Laurinavičienė.
Dalinamės jos receptu.
Grikių ir grybų kotletai
Reikės:
- 250 g grikių kruopų,
- 300 g pievagrybių,
- 2-3 svogūnų;
- 1 kiaušinio arba 1 v. š. krakmolo,
- druskos, pipirų,
- svogūnų laiškų, petražolių patiekti.
Gaminame
Išvirkite grikius ir sutrinkite juos trintuvu.
Supjaustykite kubeliais svogūnus ir grybus, apkepkite ir taip pat sutrinkite trintuvu.
Sumaišykite grikių ir svogūnų bei grybų masę, berkite prieskonių, galiausiai įmaišykite krakmolą (galite pakeisti jį vienu kiaušiniu).
Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje ant aliejaus ir sviesto mišinio.
Prie kotletų galima paruošti padažą: pjaustytus svogūnus ir grybus apkepkite, įpilkite grietinės, dėkite prieskonių ir užvirinkite.