Kiniška vištiena
Reikalingi produktai (4 porcijoms)
Vištienai ir marinatui:
- 3 vištienos filė gabalėlių;
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- 2 a. š. krakmolo;
- 1 v. š. sojų padažo;
- druskos, pipirų.
Padažui:
- 50 g sojų padažo;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 4 skiltelių česnako;
- 2 v. š. miltų
- 1 v. š. ryžių acto;
- 2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus.
Papildomai:
- ryžių;
- 1 nedidelio brokolio;
- 1 paprikos;
- 1 morkos;
- sezamo sėklų;
- aliejaus kepimui;
- 100 ml vandens;
- 1 žaliosios citrinos.
Gaminame
Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus ir sumaišome su kubeliais pjaustyta vištiena. Leidžiame marinuotis apie valandą.
Paruošiame daržoves: brokolius supjaustome ir apverdame 2-3 minutes, šiaudeliais supjaustome papriką ir morką.
Paruošiame padažą – sumaišome visus padažui reikalingus ingredientus.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištieną, supilame jos marinatą ir pusę padažo. Kepame, kol vištiena iškepa.
Į keptuvę su vištiena beriame visas daržoves, supilame likusią pusę padažo ir 100 ml vandens.
Kepame maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.
Pabarstome sezamų sėklomis ir patiekiame su ryžiais (ar virtus ryžius gardinau keptu kiaušiniu, sezamų aliejumi ir soja) ir žaliosios citrinos ketvirčiu.
Pastaba: jei netoleruojate glitimo, naudokite sojų padažą be glitimo.
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“