Aliejų galite keisti pagal savo skonį, daug kam nepatinka intensyvus sėmenų aliejaus skonis.
Tiks bet kuris kitas – saulėgrąžų, riešutų, vynuogių kauliukų ar judros.
Pirmasis užpilas – gaivusis
Reikalingi produktai:
- 100 ml sėmenų aliejaus;
- 1 citrinos sultys;
- 0,5 greipfruto sultys;
- 1 a. š. skysto medaus;
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- žiupsnelis aitriosios paprikos;
- 1 v. š. sėklų mišinio (linų sėmenų, sezamų).
Antrasis užpilas – pikantiškas
Reikalingi produktai:
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. medaus;
- 1 apelsino sultys;
- 2 v. š. garstyčių;
- 1 a. š. garstyčių grūdelių.
Druskos niekada nededu, ir niekas jos nėra pasigedęs. Jei žinau, kad tarp valgytojų bus mėgstančių sūresnius skonius, salotas pabarstau smulkintais džiovintais jūros kopūstais. Jie ne tik atstoja druską, bet dar ir suteikia įdomų prieskonį.
Šviežių daržovių salotoms tinka:
gūžinės ir lapinės salotos – aisbergo, garbanotosios, lygialapės, cikorija;
jauni kopūstai;
kalafiorai;
kaliaropės;
cukinijos;
paprikos;
švieži daržovių lapai – burokėlių, salierų, morkų, špinatų;
svogūnai – mėlynieji, geltonieji svogūnai, porai, laiškai;
prieskoninės žolės (gražgarstės (rukola), petražolės ir pan.);
rūgštynės;
agurkai;
pomidorai;
salierų gumbai ir stiebai;
ridikai – mažieji, ilgieji, Daikonai;
morkos.
Šaltinis – „Kūmutės virtuvė“