Ypač šios šalies gyventojams patinka silkė. Ją švedai valgo visus metus. Marinuota silkė ar iš silkės ruošiami sumuštinių tortai neretai tampa ir svarbiu švenčių patiekalu, o kaip ją gardinti, priklauso nuo progos.
Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė pasakojo, kad per Kalėdas silkę švedai gardina kalėdiniais prieskoniais, o per Velykas – pavasarinėmis žolelėmis: čiobreliais, rozmarinais.
Siūlome ir jums išbandyti pavasarinį silkės receptą, kuriuo pasidalijo D.Leonavičienė.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė
Reikės:
300 g silkių filė.
Marinatui reikės:
150 ml vandens;
50 g cukraus;
4 šaukštų 12 proc. acto;
10 kvapiųjų pipirų;
3 rozmarinų šakelių;
1 čiobrelių šakelės;
1 laurų lapo;
pusės citrinos;
1–2 svogūnų laiškų.
Iš vandens, cukraus, acto ir pipirų išvirkite marinatą.
Į atvėsintą marinatą sudėkite prieskonines žoleles ir griežinėliais supjaustytą citriną. Juo užpilkite silkę ir marinuokite parą.
Skanaus!