Švedijos virtuvės žinovė pamokė, kaip ruošti švedišką silkę

2017 m. balandžio 20 d. 11:45
Švedai mėgsta žuvį, gal todėl jų virtuvėje yra aibė įvairiausių žuvies receptų.
Daugiau nuotraukų (7)
Ypač šios šalies gyventojams patinka silkė. Ją švedai valgo visus metus. Marinuota silkė ar iš silkės ruošiami sumuštinių tortai neretai tampa ir svarbiu švenčių patiekalu, o kaip ją gardinti, priklauso nuo progos.
Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė pasakojo, kad per Kalėdas silkę švedai gardina kalėdiniais prieskoniais, o per Velykas – pavasarinėmis žolelėmis: čiobreliais, rozmarinais.
Siūlome ir jums išbandyti pavasarinį silkės receptą, kuriuo pasidalijo D.Leonavičienė.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė
Reikės:
300 g silkių filė.
Marinatui reikės:
150 ml vandens;
50 g cukraus;
4 šaukštų 12 proc. acto;
10 kvapiųjų pipirų;
3 rozmarinų šakelių;
1 čiobrelių šakelės;
1 laurų lapo;
pusės citrinos;
1–2 svogūnų laiškų.
Iš vandens, cukraus, acto ir pipirų išvirkite marinatą.
Į atvėsintą marinatą sudėkite prieskonines žoleles ir griežinėliais supjaustytą citriną. Juo užpilkite silkę ir marinuokite parą.
Skanaus!
silkėšvedaiŠvedija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.