Pavasarinis kugelis su rūkytomis kiaulių ausimis: receptas, kuriuo verta dalintis

2017 m. balandžio 20 d. 13:30
Renata Šniolienė (kumutesvirtuve.lt)
Pavasarinis – nes pavasarį, nes klasikinis jau būna pabodęs, bulvės praradusios sultis. Todėl kugeliui reikia pagardų.
Daugiau nuotraukų (2)
Ilgėjant dienoms ant palangės jau galima auginti pipirnes, ridikėlių lapelius ir daug kitokių žalumynų. Tai vienas iš pagardų.
Kitas – rūkytos kiaulių ausytės. Maniau, kad kugelis su ausytėmis yra žinomas kiekvienam lietuviui, bet pasikalbėjus su kolegomis ir padiskutavus maisto forumuose supratau, kad tikrai ne.
Pavasarinis bulvių kugelis
Didesnei skardai aukštais kraštais nuskutu ir smulkiai sutarkuoju 2,5 kg bulvių.
Nedideliame metaliniame puode užkaitinu (neužverdu) 200 ml pieno.
Karštą pieną pilu ant tarkių ir permaišau.
Indelyje suplaku:
 
  • 3 kiaušinius,
  • 1 a. š. rupios druskos,
  • žiupsnelį maltų kmynų,
  • žiupsnelį ciberžolės (spalvai, galima ir nedėti).
Plakinį supilu į tarkius ir vėl gerai permaišau.
2 rūkytas kiaulės ausis supjaustau plonomis juostelėmis ir taipogi įmaišau į tarkių masę. Viską pilu į kepimo formą, ją statau ant grotelių orkaitės vidury, įjungiu 180 C kaitrą kepimo režimu iš abiejų pusių.
Kepu apie 1 valandą 20 minučių. Jei jūsų kepimo skarda labiau plati, nei aukšta, gali užtekti ir valandos kepimo.
Iškepusį kugelį tiekiu karštą, su grietine ir gausiai pabarstau šviežiais žalumynais.
Šaltinis –  „Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.