Takos su krevetėmis
Reikės: 8 krevečių, 4 takų paplotėlių.
Salsai: 2 pomidorų, pusės Chalapos paprikos, pusės svogūno, žaliųjų citrinų sulčių.
Gvakamolei: 1 avokado, žaliųjų citrinų sulčių, druskos
1. Paruoškite pomidorų salsą. Visus ingredientus supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepkite keptuvėje. Tada sudėkite ir apkepkite krevetes, pašlakstykite žaliųjų citrinų sultimis.
2. Paruoškite gvakamolę. Sutrinkite avokadą, pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis ir druska. Sutrintus avokadus galite iškart sumaišyti su pomidorų salsa.
3. Krevetes su pomidorų salsa dėkite ant takų paplotėlių, pagardinkite gvakamole. Krevetes patiekalui geriausia rinktis šviežias (nevirtas). Jei krevetes rinksitės mažesnes, jų patiekalui reikės daugiau.
Doradų sevičė
Sevičė („ceviche“) – žalios žuvies užkandis, paplitęs visame pasaulyje, jo kertinis ingredientas – žaliųjų citrinų sultyse pamarinuota šviežia žuvis. Šį kartą – jo interpretacija su mangų salsa.
Sevičei: 400 g doradų filė, pusės mėlynojo svogūno, 1 šviežios Chalapos paprikos, 1 avokado, 30 ml žaliųjų citrinų sulčių, žiupsnio žaliųjų citrinų žievelių, 2 didesnių alyvuogių, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.
Mangų salsai: 1 mango, pusės šviežios datulinės paprikos, pusės mėlynojo svogūno, šviežių kalendrų.
1. Žalią doradų filė be odos supjaustykite plonomis juostelėmis.
2. Paruoškite žuvies marinatą – smul-kiai supjaustykite svogūną, Chalapos papriką, avokadą, šiek tiek pasmulkinkite alyvuoges, supilkite žaliųjų citrinų sultis, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, pagardinkite druska ir pipirais. Pjaustytas doradas sumaišykite su šiuo marinatu.
3. Paruoškite mangų salsą. Nedideliais gabalėliais supjaustykite mangą, svogūną, papriką ir pagardinkite kalendromis.
4. Į lėkštę dėkite marinuotų doradų ir pagardinkite mangų salsa, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Doradas su žaliųjų citrinų marinatu galite patiekti iškart arba šiek tiek palikti pasimarinuoti – tada žuvis sugers daugiau skonių.
Klasikinė „margarita“
Reikės: 40 ml tekilos, 25 ml žaliųjų citrinų sulčių, 15–20 ml agavų sirupo, ledukų, druskos.
1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilių plaktuvą, gerai supurtykite ir supilkite į stiklinę. Į vieną stiklinę dėkite 6–8 ledukus.
2. Taurę galite papuošti druskos krašteliu – paberkite druskos, sudrėkinkite taurės kraštelį žaliųjų citrinų sultimis ir įstatykite į druską.