Aš visko dėjau, kaip sakoma, „iš galvos“, bet įdaras buvo labai puikus – tinka ir ant paskrudintos duonos ar batono.
Avokadu ir džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Reikės:
- 4 virtų kiaušinių;
- 1 gerai sunokusio minkšto avokado (maniškis buvo didelis);
- 15-20 g džiovintų grybų;
- 1 mažo svogūno;
- druskos, pipirų;
- citrinos sulčių;
- smulkintų šviežių krapų;
- aliejaus kepti.
Gaminimo eiga
Pirmiausia užpilkite grybus verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. pastovėti. Po to vandenį nupilkite, grybus šiek tiek nusausinkite virtuvine servetėle, supjaustykite smulkiai, taip pat supjaustykite svogūną ir kartu su grybais pakepinkite keptuvėje, kol svogūnas apkeps. Palikite atvėsti.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą, sutrinkite šakute, apšlakstykite citrinos sultimis.
Kiaušinius irgi perpjaukite pusiau, išimkite trynius, sutrinkite, sumaišykite su avokadu. Dėkite atvėsusią grybų ir svogūnų masę, berkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską gerai išmaišykite.
Dėkite į kiaušinių baltymų puseles, puoškite žalumynais.
Kaip minėjau, ši užtepėlė skani ir su duona ar batonu.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“