Stalo karalaičiai – nedūžtantys, bet burnoje tirpstantys margučiai

2017 m. balandžio 13 d. 09:43
Nėra Velykų be margučių. Kaip ir nėra Velykų be deserto. Vilnietė Audronė Zemenskienė nutarė šventėms pasiruošti ne tik tradicinių margučių.
Daugiau nuotraukų (1)
„Seniai kirbėjo mintis pagaminti margučių iš želės, bet vis abejojau, ar pavyks. Bet juk nepabandęs nesužinosi. Ir štai padariau! Neabejoju, kad kitą kartą jie pavyks dar tobulesni, tačiau rezultatu džiaugiuosi“, – rašo moteris.
Pasak jos, šis desertas – tikroji Velykų stalo puošmena.
Pateikiame ponios Audronės receptą, kad ir jūs galėtumėte papuošti stalą štai tokiais skanėstais.
Margučiai iš želės
Reikės:
3–4 spalvų želės ir kiaušinių lukštų.
Pasiruošiau kiaušinių lukštus.
Bukesnėje kiaušinio viršūnėje padariau skylutę ir iškračiau baltymą bei trynį. Lukštus gerai išploviau (galima ir pavirti porą min.).
Pasiruošiau želę pagal instrukciją ant pakelio, tačiau ją ištirpdžiau daug mažesniame vandens kiekyje – naudojau tik 200 ml vandens. Arba galima papildomai dėti želatinos.
Viską paruošusi, želės masę pyliau į kiaušinio lukštą ir stingdžiau. Gamindama kelių spalvų margučius, pyliau po 2–3 šaukštelius želės į kiaušinį ir po truputį stingdžiau.
Nulupame kiaušinio lukštą ir skanaujame želės margučius“, – receptą baigė vilnietė.
želėmargučiaidesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.