„Seniai kirbėjo mintis pagaminti margučių iš želės, bet vis abejojau, ar pavyks. Bet juk nepabandęs nesužinosi. Ir štai padariau! Neabejoju, kad kitą kartą jie pavyks dar tobulesni, tačiau rezultatu džiaugiuosi“, – rašo moteris.
Pasak jos, šis desertas – tikroji Velykų stalo puošmena.
Pateikiame ponios Audronės receptą, kad ir jūs galėtumėte papuošti stalą štai tokiais skanėstais.
Margučiai iš želės
Reikės:
3–4 spalvų želės ir kiaušinių lukštų.
Pasiruošiau kiaušinių lukštus.
Bukesnėje kiaušinio viršūnėje padariau skylutę ir iškračiau baltymą bei trynį. Lukštus gerai išploviau (galima ir pavirti porą min.).
Pasiruošiau želę pagal instrukciją ant pakelio, tačiau ją ištirpdžiau daug mažesniame vandens kiekyje – naudojau tik 200 ml vandens. Arba galima papildomai dėti želatinos.
Viską paruošusi, želės masę pyliau į kiaušinio lukštą ir stingdžiau. Gamindama kelių spalvų margučius, pyliau po 2–3 šaukštelius želės į kiaušinį ir po truputį stingdžiau.
Nulupame kiaušinio lukštą ir skanaujame želės margučius“, – receptą baigė vilnietė.