Spalvota pynė tikrai papuoš Velykų stalą.
Išsikepkite ir paragaukite. Štai Jolantos receptas.
Šventinė spalvota pynė
Reikės:
350 ml šilto pieno;
20 g šviežių mielių;
1 v. š. cukraus;
1 nubrauktas v.š druskos;
600 g miltų;
30 ml alyvuogių aliejaus;
100 g šaldytų špinatų;
50 pomidorų pastos.
Atidėkite 100 g miltų iš bendro kiekio.
Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene, palaikyti apie 15 min., kol viršus suputos.
Likusius miltus ir druską suberti į mielių tirpalą.
Užminkyti tešlą, supilti aliejų ir dar truputį paminkyti. Tešla turi būti minkšta.
Padalykite tešlą į tris dalis, į vieną įminkykite pomidorų pastą, į kitą – atšildytus špinatus, jei reikia, sudėti likusius 100 g miltų.
Išminkytą tešlą palikti 40 min pakilti.
Iš pakilusios tešlos suformuoti tris volelius ir iš jų supinti kasą.
Dėti į silikoninę kekso formą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.
Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Lidl“ prizais – 40 eurų vertės dovanų kuponais.
Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.
Šventėms ypatingu būdu dažote kiaušinius, gaminate gaivias salotas, mišrainę, įdarytus kiaušinius, keptą kumpį ar saldų pyragą – jeigu tai gardžiausias jūsų švenčių patiekalas, dalinkitės jo receptu ir laimėkite prizus.
Receptus konkursui siųskite iki balandžio 17 dienos adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime balandžio 18 dieną.