Turėtų patikti tiems, kas mėgsta desertus su riešutais ir kapučinu.
Riešutinis tortas su kapučino kremu
Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai)
Biskvitui:
- 4 (L dydžio) kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 170 g cukraus;
- 95 g miltų;
- 60 g maltų lazdyno riešutų (galite ir kitus naudoti);
- 15 g kakavos;
- 25 g kukurūzų krakmolo;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- trupučio druskos;
- 45 g sviesto.
Kremui:
- 300 g natūralaus jogurto;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 200 ml grietinėlės;
- 7-8 a. š. šokoladinio kapučino miltelių;
- cukraus ar stevijos pagal skonį;
- 12 g želatinos ir 70 ml vandens.
Gaminimo eiga
Biskvitas. Kiaušinius išplakti su cukrumi 6-8 min., supilti išlydytą sviestą (ne karštą), berti druskos ir maltus riešutus, atsargiai išmaišyti.
Tada suberti prasijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą – vėl atsargiai išmaišyti.
Tešlą supilti į torto formą (dugną išklokite kepimo popieriumi), kraštų netepti jokiais riebalais. Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min., trukmė priklauso nuo orkaitės. Patikrinkite mediniu smeigtuku, ar iškepė. Iškepusį biskvitą atsargiai išimti, apversti ir palikti visiškai atvėsti. Paskui perpjauti į 3 dalis.
Kremas. Užmerkti želatiną ir palikti pastovėti 10 min.
Jogurtą, cukrų ar steviją, kapučino miltelius, maskarponės sūrį gerai išplakti iki vientisos masės.
Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kad ji visiškai ištirptų, atvėsinkite iki kambario temeratūros ir atsargiai įmaišykite į jogurto-maskarponės kremą.
Galiausiai išplakite grietinėlę ir taip pat atsargiai įmaišykite į kremą.
O dabar renkame tortą: į torto formą dėkite vieną biskvitą, 1/3 kremo, ji palyginkite, kad ir kraštus uždengtų, dėkite antrą biskvitą, pusę likusio kremo, ant jo – trečią dalį ir vėl kremą.
Gražiai sulyginkite viršų ir dėkite į šaldytuvą. Aš tortą gaminau vakare, tad palikau visai nakčiai. Biskvitų nedrėkinau, bet jei norite, galite ir sudrėkinti.
Puoškite pagal savo fantaziją. Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“