Viščiukas su adžika, kurį iškepti – vieni juokai

2017 m. balandžio 1 d. 13:59
Savaitgalis džiugina mus puikiais orais, todėl norime kuo daugiau laiko praleisti lauke. Ką pasigaminti savaitgalio pietums, kad neatimtų daug laiko, nereikėtų įmantrių produktų ir stovėti prie viryklės?
Daugiau nuotraukų (2)
Niekada neprašausite pro šalį, jei pasirinksite viščiuką. Jo mėsa patinka daugeliui, o jį paruošti ir iškepti – vieni juokai.
Viščiukas su adžika
Reikės:
  • 1 viščiuko;
  • 3 šaukštų adžikos;
  • 1 citrinos;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 morkų;
  • 1 poro;
  • 300 g užšaldytų bulvių skiltelių su lupenomis.
Paruošimas
1. Į gilų indą dėkite viščiuką, ant jo – adžiką, užberkite druskos ir pipirų.
2. Užtarkuokite citrinos žievelę, užspauskite sulčių ir įtrinkite viščiuką. Palikite pasimarinuoti bent valandą.
3. Tuomet viščiuką perkelkite į kepimo formą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Tuomet į kepimo formą sudėkite pjaustytas morkas, porą ir šaldytas bulvytes. Kepkite dar apie pusvalandį.
 
 
5. Kai iškeps, patiekite apibarstę špinatais, sultenėmis ir bazilikų lapeliais.
Šaltinis – „Lidl Lietuva“
viščiukasreceptasadžika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.