Niekada neprašausite pro šalį, jei pasirinksite viščiuką. Jo mėsa patinka daugeliui, o jį paruošti ir iškepti – vieni juokai.
Viščiukas su adžika
Reikės:
- 1 viščiuko;
- 3 šaukštų adžikos;
- 1 citrinos;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 2 morkų;
- 1 poro;
- 300 g užšaldytų bulvių skiltelių su lupenomis.
Paruošimas
1. Į gilų indą dėkite viščiuką, ant jo – adžiką, užberkite druskos ir pipirų.
2. Užtarkuokite citrinos žievelę, užspauskite sulčių ir įtrinkite viščiuką. Palikite pasimarinuoti bent valandą.
3. Tuomet viščiuką perkelkite į kepimo formą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Tuomet į kepimo formą sudėkite pjaustytas morkas, porą ir šaldytas bulvytes. Kepkite dar apie pusvalandį.
5. Kai iškeps, patiekite apibarstę špinatais, sultenėmis ir bazilikų lapeliais.
Šaltinis – „Lidl Lietuva“