Jos receptą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Skelbiame jį, kad ir jūs galėtumėte išbandyti – gal šiemet ant jūsų švenčių stalo puikuosis šis kepinys?
Migdolų duona
Reikės:
- 500 g miltų;
- 2 a. š. sausų mielių;
- 100 g migdolų;
- 500 ml pieno;
- 60 g sviesto + 2 v. š. sviesto;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 60 g cukraus;
- druskos.
Sausoje įkaitintoje keptuvėje, nuolat maišant, apie 6 min. apkepinti migdolus. Ataušinti, susmulkinti ir dideliame puode sumaišyti su 450 ml pieno. Virti apie 15 min., kartais pamaišant, kol masė nesutirštės. Nuimti nuo ugnies, ataušinti, 2-3 kartus pamaišyti.
Likusiame piene (50 ml) išbrinkinti mieles. Įpilti migdolų pieną, sumaišyti.
Sviestą (60 g) supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su 100 g miltų .
Pusę likusių miltų įberti į migdolinę masę, maišyti iki vientisos masės. Įdėti kiaušinius, cukrų ir druską. Sumaišyti.
Įberti likusius miltus, užminkyti tešlą. Padėti tešlą ant pabarstyto miltais paviršiaus ir apie 6 min. minkyti. Tešla turi būti glotni ir truputi lipni. Padėti į didelį dubenį, uždengti ir palikti 2 val.
Ištepti sviestu 2 kepimo formas.
Tešlą suskirstyti į 2 dalis, sudėti į formas, uždengti ir palikti 1,5 val.
Išlydytu sviestu ištepti tešlos paviršių ir kepti apie 30-40 min. 190°C orkaitėje.