„Trumpa recepto istorija, – toliau rašo Renata. – Mėgstu gaminti netradicinius, kitokius, savo idėja žavinčius patiekalus iš iš paprastų produktų. Kažką panašaus kartą radau angliškoje svetainėje, bet man netiko kai kurios sudedamosios dalys, taigi po trumpų eksperimentavimų virtuvėje iš to, ką turiu, ir gimė šis nuostabus receptas“.
Dalinamės Renatos receptu. Išbandykite!
Imbieriniai biskočiai
Reikės:
- 70 g cukraus (rudojo ir paprasto cukraus mišinio),
- 100 ml aliejaus,
- po 1 valgomąjį šaukštą vanilinio cukraus, kepimo miltelių, cinamono, maltų gvazdikėlių ir muskato),
- 1 citrinos ir apelsino nutarkuotų žievelių,
- 1,5 a. š. imbiero,
- 1 kiaušinio ir 2 trynių (dar 1 trynys sausainiams aptepti),
- 420 g miltų (220 g kukurūzų, 200 g – kvietinių),
- džiovintų vaisių ir riešutų,
- mėgstamo šokolado plytelės,
- papuošimų.
Gaminimo eiga
Pasiruošiame du indus: sausai ir skystai masei.
Skysta masė. Supilame aliejų, kiaušinius, prieskonius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir lengvai šluotele išmaišome.
Sausa masė. Sumaišytus miltus per sietelį beriame į skystą masę. Švelniai išmaišome šaukštu, kol miltai dalinai susijungs su skysta mase. Įmaišome riešutus ir džiovintus vaisius. Toliau minkome rankomis, kol tešla taps vientisa.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame plokščio kepalėlio formą. Kepame 160 laipsnių orkaitėje, kol dalinai iškeps. Kepimo metu aptepame kepalėlį plaktu tryniu ir kepame, kol tolygiai apskrus.
Karštą kepalėlį supjaustome riekelėmis, jas guldome ant skardos, dedame į orkaitę ir kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol apskrus iki norimos spalvos. Riekeles paliekame atvėsti.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje – indą su šokoladu laikydami virš verdančio vandens puodo.
Šokoladu ir papuošimais dekoruojame riekeles. Palaikome šaldytuve 20 min.
Skanaus!