Švelni ir minkšta triušio mėsa, patupdyta ant makaronų lizdelių ir panardinta grietinėlės padaže. Fantastiškai skanu.
Makaronų lizdeliai su triušiena
Reikalingi produktai (4 porcijoms)
- 12 makaronų lizdelių.
Faršui:
- 250 g šviežios triušienos mėsos;
- 1 kiaušinis;
- 3 v. š. riebios grietinėlės;
- 1 v. š. pomidorų padažo;
- 1 v. š. garstyčių;
- 1 nedidelis smulkintas svogūnas;
- 2 skiltelės trinto česnako;
- pipirų.
Padažui:
- pusė svogūno;
- 2 skiltelės česnako;
- mėgstamų žolelių, prieskonių;
- druskos pagal poreikį;
- 250 ml grietinėlės;
- 1 v. š. miltų;
- gabalėlis sviesto.
Viršui:
- smulkintų žalumynų;
- saulėje džiovintų pomidorų;
- tarkuoto sūrio (naudojau parmezaną ir paprastą fermentinį sūrį).
Gaminimas
1. Sumalame triušieną ir sumaišome su nurodytais ingredientais.
2. Ruošiame padažą: naudojame keptuvę su nesvylančia danga. Dedame gabalėlį sviesto, smulkintą svogūno puselę, spaustą česnaką ir kepiname.
Toliau dedame miltus, maišome, pakepiname. Pilame grietinėlę, maišome, dedame prieskonių, druskos. Užviriname ir maišome iki vientisos masės.
3. Į padažą sudedame sausus makaronų lizdelius. Lizdelių labai nespauskite.
4. Ant viršaus dedame triušienos faršą ir džiovintus pomidorus.Faršą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam lizdeliui.
5. Barstome sūrį ir žalumynus, galite pabarstyti smulkintų džiovintų pomidorų.
6. Užpilame sultiniu iki lizdelių viršaus. Sultinio negailėkite, nes makaronai išbrinks, ir jis susigers.
7.Uždengiame dangčiu ir verdame 15-20 min.
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“