Tradicinę Liono svogūnų sriubą lengvai pasigamins kiekvienas, norintis pasimėgauti gurmanišku skoniu.
Atrasti prancūziškos virtuvės skonius kviečia daugiau nei penkiolika metų Prancūzijoje gyvenanti maisto ir kelionių tinklaraščio „Duok druskos“ autorė Dangira Šimašiutė.
Šios dienos proga ji kviečia išbandyti gurmanišką svogūnų sriubą. Įdomu tai, kad šią sriubą Prancūzijoje mėgo tiek karaliai, tiek vargingai gyvenantys žmonės.
Sakoma, kad sriubos receptas atsirado tada, kai namie nebuvo beveik nieko, iš ko būtų galima pasigaminti pietus.
Prancūziška svogūnų sriuba
Sriubai jums prireiks:
- 800 g svogūnų;
- 30 g sviesto;
- 1 valgomojo šaukšto miltų;
- 200 ml sauso baltojo vyno;
- 1 l vištienos sultinio;
- 1 lauro lapo;
- 1 prancūziško batono;
- 60 g tarkuoto sūrio.
Paruošimas
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Maišydami kepkite juos apie 15 minučių.
Tuomet ant pakepintų svogūnų suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Pamažu ant svogūnų supilkite vyną, vištienos sultinį bei įmeskite lauro lapą. Viską gerai išmaišykite, pamažinkite ugnį ir leiskite sriubai pamažu virti dar apie 15 minučių.
Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, pagardinkite ją druska bei pipirais.
Griežinėliais supjaustykite prancūzišką batoną ir kiekvieną gabaliuką įtrinkite česnaku.
Į nedidelius molinius dubenėlius supilkite svogūnų sriubą, o ant viršaus uždėkite po porą paruoštų duonos griežinėlių.
Ant duonos pabarstykite tarkuoto sūrio ir dėkite sriubos dubenėlius į įkaitintą orkaitę. „Geriausia būtų įjungti grilio funkciją ir kepti, kol sūris išsilydys“ – receptu pasidalino D.Šimašiutė.