Lazanija pagal Jamie Oliverio receptą
Reikalingi produktai
Bolonijos padažui:
- 2 nedideli svogūnai;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 salierų stiebai;
- 2 morkos;
- pipirų, druskos, raudonėlio, bazilikų;
- 500 g jautienos ir kiaulienos faršo;
- 800 g konservuotų pomidorų;
- 50 g parmezano.
Lazanijai:
- 250 g lazanijos lakštų;
- 500 ml grietinėlės;
- 150 g parmezano;
- 1 didelis pomidoras arba 2-3 mažesni;
- baziliko.
Padažui daržoves susmulkiname, dedame raudonėlio, pilame į puodą alyvų aliejaus ir kepiname apie 7 minutes.
Dedame mėsą, pilame pomidorus, įpilame 400 g vandens, dedame pipirus ,bazilikus, druską. Troškiname 45 min. vis pamaišant. Vanduo turi nugaruoti ir gautis troškinys. Nukeliame nuo ugnies ir dedame parmezaną.
Pagal J.Oliverį lakštus reikia apvirti, bet aš neverdu, nes man jie labai sulimpa. Bolonijos padaže palikau daugiau skystimo lakštams išbrinkti.
Trečdalį padažo pilame į kepimo indą, klojame sluoksnį lakštų, trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip kartojame dar 2 kartus, paskutinis sluoksnis – grietinėlės su sūriu. Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus, baziliką.
Uždengiame folija ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min. Po 20 min. nuimame foliją ir kepame dar 35 min.
Tik iškepusios lazanijos nepjaustykite, leiskite truputį susistovėti - bus lengviau pjaustyti, nes jii pakankamai minkšta.
Skanu – ne tas žodis! Dieviškai skanu, nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų. Skanaus ir jums!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“