Kepiau graikiškus „souvlaki“ – po šiuo pavadinimu slepiasi ne kas kitas, kaip vištienos šašlykas.
Kelios minutės darbo, dar kelios, skirtos kepti šašlykui, ir puiki vakarienė.
Graikiškas vištienos šašlykas
Reikalingi produktai:
500 g vištienos krūtinėlės,
3 šaukštai citrinos sulčių,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis džiovintų petražolių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.
Padažas:
1 nedidelis agurkas,
2 skiltelės česnako,
3 šaukštai natūralaus jogurto,
šlakelis citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos ir maltų pipirų,
truputis krapų.
Ruošiame vištieną. Džiovintas petražoles, druską, pipirus, spaustą česnaką sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi. Dedame smulkintą vištieną ir marinuojame. Geriausia per naktį.
Medinius pagaliukus išmirkome vandenyje, kad nedegtų. Suveriame vištienos gabaliukus ir kepame orkaitėje, įjungę grilio režimą, apie 15 min.
Ruošiame padažą. Sutarkuotą agurką nusunkiame, įspaudžiame česnako, beriame smulkintus krapus, druską ir pipirus, sudedame jogurtą ir supilame citrinos sultis.
Viską gerai išmaišome ir tiekiame su vištienos iešmeliais.
Šaltinis – “Samčio užrašai“.