Salotos su bolivinėmis balandomis
4 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės bolivinių balandų;
- 2 stiklinių vandens;
- pačių įvairiausių daržovių;
- 1 v. š. medaus;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelės;
- 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
- pusės žaliosios citrinos sulčių;
- druskos, pipirų.
Gaminame
Paruošiame bolivines balandas. Jas galima tiesiog išvirti, bet čia aprašysiu geriausią gamybos būdą. Sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes. Neatidarinėjame ir nežvilgčiojame, kad ir kaip sunku.
Susmulkiname visas daržoves. Aš naudojau agurkus, ridikėlius, paprikas, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, morkas, kukurūzus. Dar pridėjau varškės sūrio.
Gaminame padažą: sumaišome skystą medų, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, garstyčias, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus.
Bolivines balandas sumaišome su daržovėmis ir padažu.
Pastaba veganams: naudokite sirupą vietoje medaus (agavų, klevų).
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“