Sotu, skanu ir sveika: salotos su bolivinėmis balandomis

2017 m. kovo 6 d. 08:24
Kristina Pišniukaitė, „Ant medinės lentelės“
Receptas
Valgyti sveikai yra jėga! Bolivinės balandos sėklos, dar vadinamos kynva, yra super kruopos, kurias privaloma prisijaukinti savo virtuvėje!
Daugiau nuotraukų (1)
Salotos su bolivinėmis balandomis
4 porcijoms reikės:
  • 1 stiklinės bolivinių balandų;
  • 2 stiklinių vandens;
  • pačių įvairiausių daržovių;
  • 1 v. š. medaus;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • pusės žaliosios citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.
Gaminame
Paruošiame bolivines balandas. Jas galima tiesiog išvirti, bet čia aprašysiu geriausią gamybos būdą. Sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes. Neatidarinėjame ir nežvilgčiojame, kad ir kaip sunku.
Susmulkiname visas daržoves. Aš naudojau agurkus, ridikėlius, paprikas, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, morkas, kukurūzus. Dar pridėjau varškės sūrio.
Gaminame padažą: sumaišome skystą medų, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, garstyčias, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus.
Bolivines balandas sumaišome su daržovėmis ir padažu.
Pastaba veganams: naudokite sirupą vietoje medaus (agavų, klevų).
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“
salotosreceptasbolivinė balanda
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.