Šonine ir sūriu įdarytos bulvės: bulvių mėgėjai norės pakartoti

2017 m. kovo 6 d. 12:17
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Mėgstantiems bulves šis patiekalas bus tikras gėris, o gurmaniškas įdaras tikrai pamalonins gomurį.
Daugiau nuotraukų (2)
Šonine, špinatais ir sūriu įdarytos bulvės
Reikės:
  • maždaug 1,5 kg bulvyčių (20 vnt.);
  • 125 g mėlynojo bri („Brie“) sūrio;
  • 100 g špinatų;
  • 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • 2 v. š. lydyto sviesto;
  • 1 v. š. miltų;
  • 150 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio tarkuoto muskato;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
Keptuvėje ištirpinkite 1 v. š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies tol, kol jie sukris.
Imkite kitą keptuvę, ištirpinkite 1 v. š. sviesto, sudėkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Nupjaukite bulvių viršūnėles, išskobkite šiek tiek vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.
Skanaus!
įdarytos bulvėsreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.