Šonine, špinatais ir sūriu įdarytos bulvės
Reikės:
- maždaug 1,5 kg bulvyčių (20 vnt.);
- 125 g mėlynojo bri („Brie“) sūrio;
- 100 g špinatų;
- 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
- 2 v. š. lydyto sviesto;
- 1 v. š. miltų;
- 150 ml grietinėlės;
- žiupsnelio tarkuoto muskato;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
Keptuvėje ištirpinkite 1 v. š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies tol, kol jie sukris.
Imkite kitą keptuvę, ištirpinkite 1 v. š. sviesto, sudėkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Nupjaukite bulvių viršūnėles, išskobkite šiek tiek vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“