Salotas aš ruošiau su vištiena, bet puikiai tinka jautiena, lašiša arba visai be mėsos.
„Cezario“ salotos
Salotoms (2 asmenims):
- 2 saujų plėšytų romaninių salotų (jei neturite, tiks ir ledinės ar kitos);
- 7 arba 8 vyšninių pomidoriukų;
- 12 plonų parmezano juostelių;
- 1 v. š. smulkiai tarkuoto parmezano;
- 2 riekelių čiabatos;
- 1 vištienos krūtinėlės;
- druskos, pipirų.
Padažui:
- 2 v. š. majonezo;
- 1 a. š. garstyčių;
- 1 v. š. vandens;
- 1 v. š. citrinų sulčių;
- 1 v. š. baltojo vyno acto;
- 1 v. š. Vorčesterio padažo;
- 1-2 skiltelių česnako (pagal skonį);
- 1 v. š. tarkuoto parmezano;
- 3-4 ančiuvių;
- druskos, pipirų.
Paruošimas
Vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau, barstome druska, pipirais ir kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol iškeps. Neperkepkime, kad netaptų sausa. Iškepusią vištieną supjaustome arba suplėšome rankomis juostelėmis.
Ruošiame skrebučius: čiabatą supjaustome kubeliais ir apkepame arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungę grilio funkciją (180 laipsnių).
Paruošiame padažą: sumaišome visus ingredientus, ragaujame, ar nieko netrūksta.
Į lėkštę dedame plėšytas romanines salotas, per pusę perpjautus pomidoriukus, barstome tarkuotą sūrį, dedame sūrio juosteles, vištieną. Apšlakstome padažu ir dedame skrebučius.
Skanaus!
Šaltinis – „Lašas karamelės“