Pasak išbandžiusiųjų, tai – tokie gardūs spagečiai, kad bemat priverčia pamiršti visas dietas.
Siūlome ir jums pabandyti pasigaminti tokius spagečius šiai vakarienei ir įvertinti patiems, ar jie išties yra tokie nuostabūs, kaip kalbama.
Jums reikės:
- 340 g spagečių;
- 2 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 3 supjaustytų česnakų skiltelių;
- 3/4 puodelio riebios grietinėlės;
- 3/4 puodelio vištienos sultinio;
- 3/4 puodelio sutarkuoto fermentinio sūrio;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- 2 v. š. sukapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Dideliame puode, sūdytame vandenyje išvirkite spagečius taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nusunkite spagečius, bet vandens, kuriame virė makaronai, neišpilkite, o atidėkite jį į šalį. Grąžinkite makaronus į puodą.
2. Didelėje troškintuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite aliejų. Pakepinkite jame česnaką apie 1 minutę, kol pajusite jo aromatą. Tada įpilkite grietinėlę, vištienos sultinį ir 1/2 puodelio vandens, kuriame virė makaronai. Sudėkite makaronus ir pamaišykite, kol jie visiškai pasidengs padažu ir skystis užvirs.
3. Nuimkite patiekalą nuo ugnies ir užtarkuokite ant viršaus sūrio. Nuolat maišykite, įpildami daugiau nuo makaronų likusio vandens, kol padažas įgaus reikiamą konsistenciją.
4. Pagardinkite makaronus druska, šviežiai maltais pipirais ir apiberkite petražolėmis. Patiekite iškart.