Obuolių pyragas su kokosais
Reikalingi produktai (24 cm skersmens torto formai):
- 600 g obuolių;
- 1 pak. vanilinio cukraus;
- 185 g minkšto sviesto;
- 6 kiaušiniai;
- 165 g miltų;
- 120 g + 4 v. š. cukraus;
- 1 a. š.kepimo miltelių;
- 40 g juodo šokolado ar keli a. š. kakavos (aš naudojau šokoladą);
- 75 g kokosų drožlių.
Gaminimo eiga
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokų trintuve, rankomis lengvai nuspausti susidariusias sultis ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Kiaušinius atskirti: 6 trynius dėti į vieną indą, 3 baltymus – į kitą, dar 3 trynius – į trečią.
Sviestą, cukrų ir trynius išplakti iki vientisos masės, berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir dar paplakti.
3 baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Padalinti ją į dvi lygias dalis ir į vieną įmaišyti išlydytą šokoladą ar kakavos miltelius.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, kraštus truputį sutepti aliejumi ir supilti tamsią tešlą, tolygiai ją paskirstyti.
Likusius 3 baltymus išplakti su 4 v. š. cukraus iki standumo, po to įmaišyti kokoso drožles ir supilti į torto formą ant tamsios tešlos.
Ant baltymų su kokosu sudėti sutarkuotus obuolius, o ant jų – likusią šviesią tešlą, paskirstyti ją, kad uždengtų obuolių sluoksnį.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min., priklausomai nuo orkaitės.
Iškepus ir atvėsus galite pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“