Dangiškai skanus obuolių pyragas su kokosais

2017 m. vasario 24 d. 14:34
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Drėgnas ir skanus pyragas, kuriame su obuoliais puikiai dera kokosai. Labai patiko.
Daugiau nuotraukų (2)
Obuolių pyragas su kokosais
Reikalingi produktai (24 cm skersmens torto formai):
  • 600 g obuolių;
  • 1 pak. vanilinio cukraus;
  • 185 g minkšto sviesto;
  • 6 kiaušiniai;
  • 165 g miltų;
  • 120 g + 4 v. š. cukraus;
  • 1 a. š.kepimo miltelių;
  • 40 g juodo šokolado ar keli a. š. kakavos (aš naudojau šokoladą);
  • 75 g kokosų drožlių.
Gaminimo eiga
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokų trintuve, rankomis lengvai nuspausti susidariusias sultis ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Kiaušinius atskirti: 6 trynius dėti į vieną indą, 3 baltymus – į kitą, dar 3 trynius – į trečią.
Sviestą, cukrų ir trynius išplakti iki vientisos masės, berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir dar paplakti.
3 baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Padalinti ją į dvi lygias dalis ir į vieną įmaišyti išlydytą šokoladą ar kakavos miltelius.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, kraštus truputį sutepti aliejumi ir supilti tamsią tešlą, tolygiai ją paskirstyti.
Likusius 3 baltymus išplakti su 4 v. š. cukraus iki standumo, po to įmaišyti kokoso drožles ir supilti į torto formą ant tamsios tešlos.
Ant baltymų su kokosu sudėti sutarkuotus obuolius, o ant jų – likusią šviesią tešlą, paskirstyti ją, kad uždengtų obuolių sluoksnį.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min., priklausomai nuo orkaitės.
Iškepus ir atvėsus galite pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
obuolių pyragaskokosaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.