Kremą, su kuriuo užaugo ne viena karta, pasirodo, sudaro tik penki ingredientai: palmių aliejus, nugriebto pieno milteliai, kakava, riešutai ir cukrus.
Teigiama, kad beveik pusę šio kremo sudaro cukrus, didelę dalį – palmių aliejus. Jie ne tik suteikia specifinį skonį, vientisumą, bet ir ilgesnį galiojimo laiką.
Europos maisto saugos tarnyba įspėjo, kad palmių aliejus yra kone labiausiai kancerogeniškas iš visų aliejų, rašė dailymail.co.uk
Apie tai portalas lrytas.lt jau rašė. Straipsnį rasite paspaudę šią nuorodą.
Nors „Nutella“ gamintojas „Ferrero“ tikina, kad gamybos proceso metu palmių aliejus apdorojamas tokiu būdu, kad šis nekenkia sveikatai, šiame saldumyne yra pernelyg daug cukraus ir riebalų.
Ir tai tikrai ne pats geriausias būdas pasisotinti.
Tačiau yra gera alternatyva.
Tie, kurie negali gyventi be „Nutellos“, panašaus kremo gali pasigaminti patys. Tai bus sveikesnis saldumynas, kurio sudėtyje bus sveikųjų riebalų ir skaidulų.
Pateikiame receptą, kurį paskelbė „Health“.
Sveikesnė kremo „Nutella“ alternatyva
Reikės:
vieno sunokusio avokado,
pusės puodelio kakavos miltelių,
0,5 puodelio klevų sirupo,
vanilės,
žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Viską sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės. Štai ir viskas.
Tepkite ant duonos, skrebučio, trapučio, obuolių riekelių ar valgykite su blynais.