Tiesa, aštrokos, tačiau tie, kurie nemėgsta valgio, kandžiojančio liežuvio, aitriosios paprikos gali nedėti.
Tad jeigu garnyrui atsibodo rauginti kopūstai, marinuoti agurkai ar paprastos kopūstų salotos, išbandykite šias.
Te jūsų neišgąsdina didelis ingredientų kiekis – iš šio kiekio išeina beveik pusė kibiro salotų. Sudėtos į stiklainius šaldytuve jos gali stovėti ir porą mėnesių.
Bet paprastai jų nelieka gerokai greičiau.
Žieminės kopūstų salotos
Reikalingi produktai:
- 2 kg kopūsto;
- 2 morkos;
- 1 vidutinio dydžio burokėlis (nevirtas);
- 1 galvutė česnako.
Marinatui:
- 1 l vandens;
- 1 stiklinė cukraus;
- 2 v. š. druskos;
- 1 st. aliejaus;
- 2 lauro lapai;
- 5 žirneliai juodųjų pipirų;
- gabalėlis aitriosios paprikos;
- 150 ml acto (labiausiai tinka 6 proc. obuolių actas. Jeigu jo neturite, tiks ir vyno actas).
Kaip gaminti
Kopūstus ir burokėlius supjaustau šiaudeliais, morkas sutarkuoju, česnakų skilteles susmulkinu.
Viską dedu į plastikinį kibirą ir pamaigau, kad kopūstai suminkštėtų ir išsiskirtų sultys.
Marinatui sumaišau visus ingredientus, išskyrus actą, užverdu, nukeliu nuo ugnies ir tik tuomet supilu actą.
Daržoves užpilu karštu marinatu.
Palieku parai kambario temperatūroje, po to sudedu į į stiklainius ir laikau šaldytuve.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų vasario 21 dieną.