Daržovių sriuba su frikadelėmis
Frikadelėms reikės:
- 400 g jautienos faršo;
- 1 mažo kiaušinio;
- 1,5 – 2 v. š. maltų džiūvėsėlių;
- 1,5 – 2 v. š. tarkuoto parmezano (jei neturite ar nemėgstate, galite naudoti kitą sūrį arba apsieiti be jo);
- 1 nedidelio svogūno;
- druskos, pipirų;
- smulkintų petražolių.
Sriubai:
- 250 g šaldytų daržovių mišinio;
- 2 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 saujos makaronų;
- 1 nedidelės paprikos;
- 2-3 v. š. pomidorų padažo;
- 1-2 lauro lapų;
- druskos, pipirų;
- smulkintų petražolių ir krapų.
- Sriubai apibarstyti – parmezano (nebūtina)
Gaminimo eiga
Frikadelės. Į faršą įmušame kiaušinį, įberiame džiūvėsėlius, įtarkuojame svogūną, beriame prieskonius, petražoles ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį – viską gerai išmaišome, paliekame trumpam pastovėti, po to padarome mažas frikadeles.
Sriuba. Keptuvėje pakepiname morką su svogūnų ir česnaku, kol suminkštės, tada dedame pomidorų padažo ir kelias minutes patroškiname.
Į puodą pilame sultinį ar vandenį (apie 2 – 2,5 litro – priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite), beriame druskos, pipirų, dedame lauro lapą ir užverdame.
Į verdantį sultinį dedame frikadeles, paverdame apie 7-8 min., tada supilame pakepintas morkas su svogūnu, dedame makaronų (žiurint, kiek jie turi virti, maniškiams reikėjo 8 min.), supjaustytą papriką ir bulves, verdame kelias minutes.
Galiausiai dedame šaldytas daržoves ir dar pavirti 5-6 min. Galiausiai sudėti smulkintus žalumynus.
Patiekti užtarkavus parmezano ar įdėjus grietinės.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“