Riestainiai (barankos)
Reikės:
- 450 g miltų;
- 200 ml šilto vandens;
- 2 šaukštų aguonų;
- 6 šaukštų cukraus;
- 10 g šviežių mielių;
- druskos;
- 2 šaukštų aliejaus;
- kiaušinio riestainiams aptepti.
Mieles sumaišome su trupučiu šilto vandens ir trupučiu cukraus, paliekame, kad suputotų. Įmaišome aguonas, aliejų, likusį cukrų ir vandenį. Suberiame persijotus miltus, druską.
Tešlą minkome apie 15 minučių. Tuomet dedame ją į riebalais išteptą dubenį ir pridengiame. Kildiname apie 1.5-2 valandas.
Tešlą padaliname į 30 lygių dalių. Iš kiekvieno jų formuojame volelį, kurio galus sujungiame į riestainį.
Riestainius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Šaltinis – „Kartą virtuvėje“