Pusryčiams ant šio blyno uždedamas keptas kiaušinis, pietums – rūkyta lašiša ar apkeptas gabalėlis šoninės.
Tik mes kepame mažus blynelius, o Šveicarijoje populiarus vienas didelis blynas, keptas per visą keptuvę. Kartais toks bulvių blynas patiekiamas prie mėsos patiekalų.
Kad blynas nesuirtų, reikia, kad bulvių tarkiai suliptų tarpusavyje, todėl šiam patiekalui reikėtų naudoti mažai krakmolingas bulves.
Iš nurodyto produktų kiekio išeina blynas, skirtas 4 asmenims. O jam pagaminti užtruksite maždaug 40 minučių.
Bulvinis blynas su šonine
Reikės:
- maždaug 1 kg bulvių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 100 g rūkytos šoninės ar kumpio (nebūtinai);
- druskos, pipirų;
- 1 šaukšto džiūvėsėlių;
- neutralaus skonio aliejaus.
Nuskustas bulves ir nuluptą svogūną sutarkuokite burokų tarka arba virtuviniu kombainu. Sudėkite į rėtį, palaukite penkias minutes ir nuspauskite skysčius.
Šoninę ar kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
Bulvių masę dėkite į gilų indą ir sumaišykite su kiaušiniais, druska, pipirais, džiūvėsėliais, šonine ar kumpiu.
Į nepridegančią keptuvę pilkite aliejaus, kad padengtų dugną, įkaitinkite. Supilkite bulvių masę, išlyginkite ir kepkite kartkartėmis pakratydami ir stebėdami, kad dugnas nepridegtų.
Kepkite, kol blyno apačia paskrus – tai užtruks maždaug 15 minučių.
Kai dugnas paruduos, blyną reikia apversti. Paimkite didelę lėkštę, uždenkite ja keptuvę ir apverskite. Imkite kitą lėkštę ir dar kartą apverskite blyną, o tuomet nekeptąja puse žemyn dėkite į keptuvę. Kepkite dar 15 minučių, kol apskrus.
Skanaus!