Mano žagarėliai tokie labiau apsimetėliai, nes aš jų neišnėriau per skylutes, bet jūs išnerkite – bus gražesni.
Trapūs žagarėliai
Reikės:
- 250 g kvietinių miltų,
- 15 g kambario temperatūros sviesto,
- 2 šaukštų cukraus pudros,
- 4 kiaušinio trynių,
- 2 kiaušinių,
- 1 šaukšto pieno.
Kaip gaminti
Šia tešlą reikia maišyti maišytuvu, o ne minkyti rankomis.
Į maišytuvą sudėkite visus produktus ir maišykite apie 3 min.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite labai plonai, supjaustykite juostelėmis.
Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite žagarėlius iki auksinės spalvos.
Atvėsintus apiberkite cukraus pudra.
Šaltinis – “Samčio užrašai“.