Itin populiarūs šiandien tampa sveikų blynų receptai. Dalijamės vienu tokių receptų.
Viso grūdo avižiniai blynai pagaminti iš Viso Grūdo avižinių miltų ir maistinių avižų sėlenų bei pagardinti liesu jogurtu, bananu ir uogomis – puikus pasirinkimas sveikesnius mitybos pasirinkimus mėgstantiems smaližiams.
Jums reikės:
100 g viso grūdo avižinių miltų „Malsena“;
100 ml vandens;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
75 ml lieso jogurto;
1/2 banano;
1 kiaušinio;
10 g maistinių avižų sėlenų „Naturalis“;
1/2 a. š. vanilinio cukraus;
šaldytų arba šviežių uogų arba mėgstamų džiovintų vaisių (gardinimui).
Paruošimas:
Miltus, kiaušinius, jogurtą ir vanilinį cukrų išplakite kartu. Maisto smulkintuvu sutrinkite bananą (turėtų gautis tyrelė) ir sudėkite į tešlos maišinį. Viską gerai išmaišykite. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę (kepimui galite naudoti augalinį arba kokosų aliejų). Blynelius formuokite naudodamiesi samteliu: vienas samtelis – vienas blynas. Jei norite, ant ką tik suformuoto blyno užberkite keletą uogų arba džiovintų vaisių. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių, iki įgaus gražiai rusvą atspalvį.
Skanaus!
O koks yra jūsų firminis blynų receptas?
Siųskite savo pamėgtus blynų receptus ir laimėkite „Malsenos“ įsteigtus prizus – didelius, įvairios, populiariausios produkcijos rinkinius bei jūsų blynų receptu galės mėgautis visi, atvykę Užgavėnes švęsti Rumšiškėse.
Daugiau apie konkursą: https://www.malsena.lt/konkursas-dalinkites-megstamu-blynu-receptu-ir-tapkite-gyvojo-blynu-muziejaus-kurejais/
Jūsų tradicinių blynų receptų lauksime el. paštu uzgavenes@malsena.lt iki 2017 m. vasario 17 d.