Nesu kokosų drožlių mėgėja, tad be jokios graužaties pakeičiau jas smulkintu griliažu – apibarsčiau juo torto viršų.
Torto forma – 21 cm skersmens. Galite naudoti ir 24 cm.
„Rafaelo svajonė“ su persikais
Biskvitui:
- 5 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 230 g miltų;
- 3,5 šaukšto aliejaus;
- 1 pak. vanilinio cukraus;
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Kremui:
- 200 g sviesto;
- 450 g grietinėlės;
- pusės citrinos sulčių;
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 1 didelis indelis konservuotų persikų;
- sirupas nuo persikų biskvitui sudrėkinti.
Kaip gaminti
Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir padidės trigubai. Plakdami supilame aliejų, sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
Gautą masę pilame į formą ir šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 45 min.
Atvėsintą biskvitą perpjauname į keturias dalis.
Grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukame iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą. Po pusvalandžio abi mases sumaišome į vieną. Gausis purus kremas.
Persikus nuvarviname ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Sirupą paliekame biskvitui sudrėkinti.
Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi arba folija, dedame biskvitą, drėkiname sirupu, tepame kremo, klojame persikų skilteles ir vėl tepame truputį kremo.
Toliau viską kartojame iš pradžių. Viršutinis sluoksnis – kremo. Pasilikite kelis šaukštus kremo šonams.
Dedame nakvoti į šaldytuvą.
Puošiame pagal fantaziją ir nuotaiką. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“