Tobuliausias bananų pyragas pasaulyje
Reikės:
- 5 prinokusių bananų (geriausi tie, kurie yra jau su juodais taškeliais);
- 3 kiaušinių;
- stiklinės aliejaus;
- 1 ir 1/2 stiklinės miltų;
- stiklinės cukraus (kadangi bananai saldūs, tai užtenka, manau, ir pusės stiklinės, na bet čia pagal skonį);
- žiupsnelio druskos;
- valgomojo šaukšto cinamono (cinamono mėgėjai gali dėti ir 2-3 šaukštus!);
- arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- mažo indelio natūralaus jogurto (įdėjau, nes turėjau šaldytuve, bet nemanau, kad jo būtinai reikia, gal nebent gaunasi kiek minkštesnis).
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Trintuvu sutrinkite prinokusius bananus, įmaišykite visus likusius ingredientus.
Masę supilkite į kepimo formą (aš šiam kepiniui naudojau špižinę kepimo formą/keptuvę) pateptą sviestu ar aliejumi ir kepkite 30-35 minutes. Ir viskas!
Greitai ir lengvai padaromas, be galo skanus pyragas! O jei dar šalia turėsite stiklinę pieno arba vanilinių ledų, tai bus iš viso rojus žemėje!
Šaltinis – „Elės gvazdikėlių laboratorija“