Puikiai tinka, jei laukiate gausios kompanijos, nes užkandis sotus ir lengva pagaminti didelį kiekį. Mėginam!
Vištiena ir mocarela įdarytas prancūziškas batonas
Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės;
- 1 kiaušinio plakinio;
- 4 v. š. miltų;
- 4 v. š. džiūvėsių;
- druskos, pipirų;
- 10-12 mocarelos sūrio riekelių;
- 80 ml lydyto sviesto;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 v. š. smulkintų petražolių;
- 1 v. š. smulkinto parmezano sūrio;
- 1 ilgo prancūziško batono.
Paruošimas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, jų turi būti tiek, kad visas ištiesus per ilgį būtų sulig prancūzišku batonu. Tai bus maždaug 6-7 juostelės.
Vištienos juosteles apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose, kiaušinyje ir tada džiūvėsiuose, kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš visų pusių, kol iškeps.
Batoną supjaustykite tokio dydžio gabaliukais kaip vištienos juostelės, vidų išskobkite.
Vištienos gabalėlį apvyniokite 2 riekelėmis sūrio ir įkiškite į batoną. Supjaustykite į 3-4 riekeles ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sumaišykite tirpintą sviestą su smulkintu česnaku, petražolėmis, parmezano sūriu, gerai išmaišykite ir aptepkite batono viršų.
Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.
Skanaus!
Šaltinis – „Lašas karamelės“