Kepenėlės sūrio ir jogurto padaže
Reikalingi produktai:
- 600 g kepenėlių (naudojau kiaulienos, bet tinka ir kitokios),
- pieno kepenėlėms išmirkyti,
- 2 svogūnai,
- 1 stiklinė vandens,
- druska ir pipirai pagal skonį,
- svogūnų laiškai,
- 150 g lydyto sūrio,
- 200 ml natūralaus jogurto.
Kaip gaminti
Kepenėles pamirkome piene, kad dingtų kartumas.
Svogūnus susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
Kepenėles susmulkiname vieno kąsnio gabaliukais ir kepiname keptuvėje, kol gražiai apskrus. Dedame atgal svogūnus, užpilame vandeniu ir troškiname 10 min.
Sudedame lydytą sūrį ir maišome, kol jis išsilydo.
Dedame jogurtą, sumaišytą su svogūnų laiškais, druska ir pipirais ir troškiname dar apie 10 min.