Štai kad ir šaldyta mielinė sluoksniuota tešla.
Nėra taip sudėtinga ją patiems paruošti, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, bet yra labai patogu, kad ją galima nusipirkti jau paruoštą.
Tuomet štai tokia gardi pynė su varške ir obuoliais bus paruošta taip greitai, kad jūsų artimieji nespės net pastebėti, kad trumpam dingote iš jų rato ir užsidarėte virtuvėje.
Neabejoju, kad jie tai pajus tik tada, kai po namus pasklis jaukus cinamono kvapas ir jie bus pakviesti mėgautis šiuo skanumynu.
Pynė su varške ir obuoliais
Reikės:
- 400 g mielinės sluoksniuotos tešlos (šaldytos);
- 2 šaukštų pieno.
Obuoliams:
- 4 rūgščių obuolių;
- 1 šaukšto sviesto;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 arb. šaukštelio cinamono;
- žiupsnelio tarkuoto muskado.
Varškei:
- 180 g pusriebės varškės;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukšto vanilinio cukraus;
- 1 šaukšto miltų;
- 1 arb. šaukštelio tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės.
Užpilui:
- 4 šaukštų miltinio cukraus;
- 2 šaukštų citrinos sulčių.
Tešlą atšildykite pagal pakuotės instrukcijas.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, kepkite su juo obuolius drauge su cukrumi, cinamonu ir muskatu. Kepkite apie 10 min. kol obuoliai suminkštės.
Kol obuoliai kepa, varškę ištrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus ir citrinos žievę.
Orkaitę įkaitinkite 200C°
Tešlą iškočiokite į vieną pailgą lakštą, jo centre tolygiai paskirstykite varškės įdarą, ant viršaus išdėliokite keptus obuolius, šonus supjaustykite vienodo storio juostelėmis. Po vieną juostelę iš kiekvienos pusės susiauskite jas į centrą taip, kad gautųsi šauni pynė.
Paviršių patepkite pienu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 22-25 minutes, kol išsipūs ir paviršius paruduos.
Išimkite iš orkaitės leiskite gerai atvėsti.
Užpilui sumaišykite miltinį cukrų su citrinos sultimis ir užvarvinkite ant atvėsusios pynės. Skanaus!
Kartais tokią pynę aš kepu su kreminiu „Philadelphia“ sūriu. Tokiam receptui, jo naudoju apie 220 g ir grietinės į jį nebemaišau. Kad tokia pynė būtų gardžiausia, čia yra būtinas geras saldžių ir rūgščių skonių derinys, tad obuolius rinkitės kuo rūgštesnius, o jei jūsų obuoliukai rūgštele nepasižymi, kepant juos pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.
Šaltinis – „Duok druskos“