Patarimai, pastebėjimai. Iešmelius prieš kepant pamerkite į šaltą vandenį, kad kepant keptuvėje jie nesudegtų.
Grilinę keptuvę reikia iškloti folija, kad marinatas nesviltų. Kadangi marinatas saldus, lipnus, jis linkęs degti. Ištiesus folija, keptuvė nesvils ir mažiau vargo bus plaunant.
Jei marinato liks ir bus noro, galite jį pakaitinti, kol truputį sutirštės ir tiekti kaip padažą.
Tiekite su kuo patinka. Mes visada valgome su ryžiais ir kokiomis nors daržovėmis (priklausomai ką tuo metu turime).
Iš esmės, patiekalą galite visiškai supaprastinti ir tiesiog, kepti „cielus“ lašišos gabaliukus. Patiekalas praras žavesį (be iešmelių), tačiau skonio ne!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Saldūs lašišos iešmeliai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos „Feeding your Baby & Toddler“.
Ingredientai:
- 300 g lašišos filė, pjaustytos 2 cm kubeliais
Marinatui:
- 2 šaukštai skysto medaus;
- 2 šaukštai sojos padažo;
- 2 šaukštai alyvuogių (ar kito) aliejaus.
Gaminimo eiga:
1. Marinatui visus produktus sumaišykite dubenyje. Sudėkite kubeliais pjaustytą lašišą ir atsargiai išmaišykite, kad lašiša pasidengtų marinatu. Palikite lašišą marinuotis valandai, kartas nuo karto pamaišykite.
2. Lašišos gabaliukus suverkite ant medinių iešmelių.
3. Grilinę keptuvę išklokite folija ir gerai įkaitinkite.
4. Apkepkite lašišos iešmelius iš kiekvienos pusės vis patepdami likusiu marinatu.
Šaltinis – „Baking Secrets“.