Aišku, turėjau anksčiau išvirtų bulvių.
Pamenu, kažkada pamačiusi šį receptą internete, dar rašiau: „Na, jau ne, tai tikrai ne cepelinai. Tikri cepelinai turi būti tokie, kuriuos jau senų seniausiai gaminame. Šitų jau tikrai nenoriu ir negaminsiu.“
Bet, va, šiandien vyresnėliui pareiškus norą suvalgyti cepelinų, o tikrų nevertėjo daryti dėl 6 vienetų, teko prisiminti mano išjuoktus cepelinus. Ir, žinot, jie tikrai skanūs.
Dabar žinau, kad kai norėsim cepelinų ir nebus laiko, aš būtent šiuos gaminsiu šeimai.
Tinginių cepelinai
Reikalingi produktai:
- 5 bulvės;
- 50 g manų kruopų;
- 50 g bulvių krakmolo;
- žiupsnelis druskos;
- 200 g faršo (kokio norite);
- 1 nedidelis svogūnas;
- druska ir pipirai pagal skonį.
Bulves nulupame, išverdame ir sugrūdame (galit malti mėsmale), atvėsiname.
Faršą pakepiname keptuvėje, kol taps birus. Dedame tarkuotą svogūną, beriame druską ir pipirus, gerai išmaišome.
Į bulvių masę beriame manų kruopas, bulvių krakmolą ir druską. Viską gerai išminkome.
Imame bulvių masės, dedame įdaro ir formuojame cepelinus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 min.
Valgome su pasirinktu padažu.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 25 dieną.