Itin greitai padaromi tinginių cepelinai. Be reikalo išjuokiau

2017 m. sausio 25 d. 12:07
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Nežinau, kaip tiksliai jie vadinasi, bet aš juos pavadinau tinginių, nes be proto greitai padaromi.
Daugiau nuotraukų (3)
Aišku, turėjau anksčiau išvirtų bulvių.
Pamenu, kažkada pamačiusi šį receptą internete, dar rašiau: „Na, jau ne, tai tikrai ne cepelinai. Tikri cepelinai turi būti tokie, kuriuos jau senų seniausiai gaminame. Šitų jau tikrai nenoriu ir negaminsiu.“ 
Bet, va, šiandien vyresnėliui pareiškus norą suvalgyti cepelinų, o tikrų nevertėjo daryti dėl 6 vienetų, teko prisiminti mano išjuoktus cepelinus. Ir, žinot, jie tikrai skanūs.
Dabar žinau, kad kai norėsim cepelinų ir nebus laiko, aš būtent šiuos gaminsiu šeimai.
Tinginių cepelinai
Reikalingi produktai:
  • 5 bulvės;
  • 50 g manų kruopų;
  • 50 g bulvių krakmolo;
  • žiupsnelis druskos;
  • 200 g faršo (kokio norite);
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • druska ir pipirai pagal skonį.
Bulves nulupame, išverdame ir sugrūdame (galit malti mėsmale), atvėsiname.
Faršą pakepiname keptuvėje, kol taps birus. Dedame tarkuotą svogūną, beriame druską ir pipirus, gerai išmaišome.
Į bulvių masę beriame manų kruopas, bulvių krakmolą ir druską. Viską gerai išminkome.
Imame bulvių masės, dedame įdaro ir formuojame cepelinus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 min.
Valgome su pasirinktu padažu.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 25 dieną.
cepelinaibulvių patiekalai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.