Spagečiai su sūriu česnakais
4 porcijoms reikės:
- 400 g spagečių;
- 8-10 česnako skiltelių;
- 5-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
- saujelės šviežių pjaustytų petražolių;
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
- druskos.
1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Pasilikite šiek tiek makaronų nuoviro.
2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (imkite mažesnę keptuvę, kad dugnas būtų padengtas aliejumi). Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite tol, kol griežinėliai gražiais apskrus. Suberkite aitriąsias paprikas, permaišykite.
3. Keptuvės turinį supilkite ant makaronų, sudėkite pjaustytas petražoles, suberkite parmezano sūrį, įpilkite šlakelį makaronų nuoviro, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
4. Patiekiant ant viršaus užtarkuokite dar šiek tiek parmezano sūrio.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“