Paruošti nesudėtinga, o ir laiko virtuvėje daug nesugaišite.
Užkepėlę galima gaminti su bet kokia žuvies ar lašišos filė.
Reikės:
- 400 g jūros lydekos filė;
- 4 bulvių;
- 2 pomidorų;
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- majonezo;
- smulkintų krapų;
- griežinėliais pjaustyto svogūno;
- žuvies prieskonių;
- maltų juodų pipirų;
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus.
Kepimo formą gausiau sutepiau aliejumi ir sudėjau griežinėliais pjaustytas bulves, jas pagardinau druska ir bulvių prieskoniais.
Ant viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus.
Lydekos file pagardinau žuvies prieskoniais, druska, maltais juodais pipirais ir sudėjau ant viršaus, t.y. svogūnų ir pomidorų.
Žuvies gabaliukus aptepiau majonezu ir užbėriau tarkuoto sūrio su smulkintais krapais.
Kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30 – 35 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.