Labai norėjau juos išbandyti ir tikrai labai patiko.
Kremą padariau iš naminio pudingo. Dar įdėjau mėlynių ir išėjo tikrai supernis tortukas.
Naudota 22 cm skersmens torto forma
Reikės:
Torto padams:
- 8 kiaušinių baltymų;
- 150 g cukraus;
- 200 g į miltelius sumaltų migdolų riešutų.
Kremui:
- 500 ml neriebaus pieno;
- 3 kiaušinių trynių;
- 50-60 g cukraus ar atitinkamo kiekis stevijos;
- 50 g kukurūzų krakmolo;
- 3,5 a.š. miltelių grietinei standinti;
- 300 g plakamosios grietinėlės;
- vanilės pagal skonį;
- 170 g mėlynių ar kitų uogų, vaisių arba galite ir be jų daryti, nes skonis yra vis tiek bus nuostabus.
Apibarstymui:
- 100 g migdolų drožlių
Gaminimo eiga
Torto padai. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sumaltus migdolus, atvėsinkite ir pasverkite po 100 g.
4 kiaušinių baltymus išplakite su 75 g cukraus (pirmiausia apie 30 sek. juos plakite vienus, po to įberkite cukrų) iki standumo. Atsargiai įmaišykite sumaltus migdolus.
Kepimo formos dugną ištieskite kepimo popieriumi, paskirstykite tešlą. Kepkite iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. (priklausomai nuo viryklės. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar iškepė.
Taip pat iškepkite kitą torto padą. Jeigu turite dvi formas, kepkite iš karto abiejose (taip aš ir dariau). Iškepus atsargiai išimkite, apverskite ant grotelių, nuimkite popierių ir palikite atvėsti.
Kremas. 400 ml pieno užvirinti su vanile ir cukrumi. Likusius 100 ml pieno, krakmolą ir kiaušinių trynius išplakti ir plona srovele pilti į karštą pieną, vis maišyti, trumpai pavirti, kol, sutirštės.
Nuėmus nuo viryklės uždėti tiesiai ant pudingo, uždengti maistine plėvele ir palikti visiškai atvėsti.
Grietinėlę išplakti su standinančiais milteliais.
Atvėsusį pudingą pertrinti per sietelį, įmaišyti išplaktą grietinėlę (galite trumpai paplakti su plaktuvu, kad masė būtų vientisa, graži, gautųsi kremas).
Torto surinkimas
Ant vieno torto pado užtepkite negailėdami kremo, išdėliokite mėlynes ar kokias kitas uogas, vaisius.
Porą šaukštų kremo užtepkite ant kito torto pado, jį uždėkite apversdami, kad kremas būtų ant uogų. Viršų ir šonus taip pat ištepkite kremu ir apibarstykite paskrudintomis migdolų drožlėmis.
Padėkite į šaldytuvą 3-4 val., galite ir per naktį palaikyti, tik tada geriau migdolų drožlėmis apibarstyti prieš serviruojant, kad išliktų traškios. Bet galite ir iš karto. Čia – kaip jūs norite.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.