Šis receptas kaip tik yra skirtas tiems, kuriems manų košė nepatinka. Jeigu ją gaminsite ne įprastu, o štai tokiu būdu, ji įgaus visiškai kitą skonį ir konsistenciją. O geriausia, kad pagaminti ją labai lengva ir paprasta – tikrai ilgiau neužtruksite.
Taip patvirtino tie, kurie šį receptą jau spėjo išbandyti.
Nuo įprastos manų košės ši skiriasi tuo, kad yra ne verdama, bet kepama keptuvėje.
Reikės:
1 stiklinės manų kruopų;
25 g sviesto;
2 stiklinių karšto vandens;
Pagal skonį druskos.
Gaminimas:
1. Įberkite manų kruopų į sausą, įkaitintą keptuvę. Truputį pasūdykite ir pakepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies vis pamaišydami, kol manai įgaus gelsvai rudą atspalvį.
2. Truputį sumažinkite ugnį, įpilkite vandens ir vis intensyviai pamaišykite 2-3 minutes. Po to dar labiau sumažinkite ugnį – iki mažiausios ir 3-5 min. pakepkite manus.
3. Pagardinkite košę sviestu ir patiekite.
Dėmesio! Vandenį į keptuvę reikia pilti atsargiai, kadangi įkaitusios manų kruopos gali pradėti „šaudyti“.
Košė turi gautis aukso spalvos, savo konsistencija primenanti silkių ikrus.
Tai – puikus garnyras prie žuvies patiekalų ir tiesiog tobulai dera prie mėsos troškinių.