Manų košės negalėjo pakęsti, kol neišbandė šio recepto

2017 m. sausio 19 d. 10:19
Manų košė yra tas patiekalas, į kurį žiūrima nevienareikšmiškai. Vieni ją tiesiog dievina, o štai kiti – atvirkščiai, tiesiog pakęsti negali.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis receptas kaip tik yra skirtas tiems, kuriems manų košė nepatinka. Jeigu ją gaminsite ne įprastu, o štai tokiu būdu, ji įgaus visiškai kitą skonį ir konsistenciją. O geriausia, kad pagaminti ją labai lengva ir paprasta – tikrai ilgiau neužtruksite.
Taip patvirtino tie, kurie šį receptą jau spėjo išbandyti.
Nuo įprastos manų košės ši skiriasi tuo, kad yra ne verdama, bet kepama keptuvėje.
Reikės:
1 stiklinės manų kruopų;
25 g sviesto;
2 stiklinių karšto vandens;
Pagal skonį druskos.
Gaminimas:
1. Įberkite manų kruopų į sausą, įkaitintą keptuvę. Truputį pasūdykite ir pakepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies vis pamaišydami, kol manai įgaus gelsvai rudą atspalvį.
2. Truputį sumažinkite ugnį, įpilkite vandens ir vis intensyviai pamaišykite 2-3 minutes. Po to dar labiau sumažinkite ugnį – iki mažiausios ir 3-5 min. pakepkite manus.
3. Pagardinkite košę sviestu ir patiekite.
Dėmesio! Vandenį į keptuvę reikia pilti atsargiai, kadangi įkaitusios manų kruopos gali pradėti „šaudyti“.
Košė turi gautis aukso spalvos, savo konsistencija primenanti silkių ikrus.
Tai – puikus garnyras prie žuvies patiekalų ir tiesiog tobulai dera prie mėsos troškinių.
manaimanų košėkošė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.