Net neabejoju, kad šaldiklyje turite prikaupę nemažai vasaros gėrybių – juodųjų serbentų, mėlynių, ir visos jos po valandos gali garuoti ant stalo pyrago pavidalu!
Jei šaldytų uogų neturite – tiks ir švieži obuoliai.
Cinamonas, įmaišytas į tešlą, iškvėpins namus, o kadangi pyrago tešla nėra labai skysta, jis ilgiau išliks šviežias, ne mažiau skanus ir rytojaus dieną.
Minkštas cinamoninis pyragas su mėlynėmis ir trupiniais
Reikės:
- 120 g minkšto sviesto;
- 120 g miltų;
- 80 g kukurūzų miltų (arba kvietinių);
- 180 g rudojo cukraus;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 3 kiaušinių;
- 80 g natūralaus jogurto arba grietinės;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 200 g šaldytų mėlynių.
Saldiems trupiniams:
- 50 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 50 g kieto šalto sviesto;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Apvalią kepimo formą su skyle (apie 24 cm skersmens) patepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsiais arba sezamais.
Dubenyje sumaišykite visus birius produktus: miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
Mikseriu maišykite sviestą kartu su cukrumi, kol gausite purią masę. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai suplakite. Pabaigoje įdėkite jogurtą (grietinę) ir viską vėl gerai suplakite.
Dalimis dėkite sausų produktų mišinį, kaskart gerai išsukdami, kad masė gautųsi tolygi, vienalytė. Sukrėskite masę į paruoštą kepimo skardą, ant viršaus užberkite mėlynes.
Trupiniams skirtus ingredientus pirštų galiukais sutrinkite, kol jie susijungs. Pabarstykite ant mėlynių ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite apie 40-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio ir nuo to, kokie drėgni vaisiai arba uogos).
Šaltinis – „Nidos receptai“