Plikytos tešlos pyragėliai su lašiša
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio man išėjo 8 vnt.)
Tešlai:
- 125 ml vandens;
- 90 g miltų;
- 50 g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 0,5 a. š. druskos (nubraukto).
Įdarui:
- 150 g rūkytos plonai supjaustytos lašišos;
- 70 g minkšto tepamo sūrio;
- smulkintų krapų (šaldytų ar šviežių).
Gaminimo eiga
Tešla. Vandenį užvirinti su sviestu ir druska, sumažinti ugnį ir berti prasijotus miltus, vis maišyti, kol tešla bus vientisa ir atšoks nuo puodo dugno, palikti trumpam atvėsti.
Po to įmušti po vieną kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės.
Įdėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį, išspauskite nedideles formeles (man išėjo 8 vnt.) ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. (kol gražiai paruduos).
Atvėsus perpjauti (aš perkerpu žirklėmis – taip daug patogiau), užtepti minkšto sūrio, sumaišyto su smulkintais krapais, uždėti lašišos ir uždengti pyragėlio kita dalimi (viršūnėle), papuošti žalumynais.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“