Plikytos tešlos pyragėliai su lašiša: nenusivilsite išbandę šį receptą

2016 m. gruodžio 28 d. 19:14
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Labai skani šventinė užkandėlė labai patiko mano šeimai ir svečiams. Jeigu susigundysite pasigaminti naujametiniam stalui, tikrai nenusivilsite.
Daugiau nuotraukų (1)
Plikytos tešlos pyragėliai su lašiša
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio man išėjo 8 vnt.)
Tešlai:
  • 125 ml vandens;
  • 90 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 a. š. druskos (nubraukto).
Įdarui:
  • 150 g rūkytos plonai supjaustytos lašišos;
  • 70 g minkšto tepamo sūrio;
  • smulkintų krapų (šaldytų ar šviežių).
Gaminimo eiga
Tešla. Vandenį užvirinti su sviestu ir druska, sumažinti ugnį ir berti prasijotus miltus, vis maišyti, kol tešla bus vientisa ir atšoks nuo puodo dugno, palikti trumpam atvėsti.
Po to įmušti po vieną kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės.
Įdėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį, išspauskite nedideles formeles (man išėjo 8 vnt.) ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. (kol gražiai paruduos).
Atvėsus perpjauti (aš perkerpu žirklėmis – taip daug patogiau), užtepti minkšto sūrio, sumaišyto su smulkintais krapais, uždėti lašišos ir uždengti pyragėlio kita dalimi (viršūnėle), papuošti žalumynais.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.