Įvertinkite ir išbandykite!
Obuolių pyragas
Reikalingi produktai:
- 6-7 antaniniai obuoliai,
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
- kepimo miltelių,
- 200 g cukraus,
- 3 kiaušiniai,
- 200 g miltų.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite puselėmis. Kiekvieną puselę išilgai supjaustykite, tačiau neperpjaukite iki galo.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakite iki purumo, kol masė padidės kelis kartus.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išsukite šaukštu.
Paimkite kepimo formą, suteptą aliejumi, dugną apibarstykite manų kruopomis.
Įpilkite ant dugno truputį tešlos, ant jos išdėliokite obuolius, vėl pilkite likusią tešlos dalį.
Kepkite 180 – 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min. arba kol gražiai paruduos.
Pyragą reiktų palikti visiškai atvėsti ir tik tada ragauti su kava arba arbata.
Skanaus!