Jeigu dar neapsisprendėte, ką gaminsite arba nutarėte kepti kiaulienos kumpį, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo savo receptą – aluje troškintą kiaulienos kumpį.
Tobula tai, kas paprasta – taip ji apibūdina šį patiekalą.
5 skirtingų sėklų mišiniu pagardintas kiaulienos kumpis – puiki išeitis tiems, kurie neturėjo laiko pamarinuoti mėsos iš vakaro. Tamsiame aluje ištroškintas kumpis įgauną švelnų, aromatingą skonį, mėsa tampa itin minkšta bei sultinga be didesnių pastangų.
„Dubenyje sumaišykite pankolio, kalendros, kumino, salierų ir kmynų sėklas, įberkite šaukštelį druskos ir pipirų. Mišinį sugrūskite trintuve, kad sėklos būtų šiek tiek smulkesnės ir jomis būtų galima lengviau įtrinti mėsą.
Pasiruoštą prieskonių mišinį gerai įtrinkite į kiaulienos kumpį ir porai valandų palikite kambario temperatūroje.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kiaulienos kumpį uždenkite folija ir kepkite apie 3 valandas.
Į didelį puodą įpilkite 1 l tamsaus alaus, 2 arbatinius šaukštelius garstyčių ir įdėkite iškeptą kumpį. Kumpį aluje troškinkite apie pusvalandį, o tuomet dar 15 minučių jį perkelkite į orkaitę, kad lengvai apskrustų“, – receptu pasidalino IKI kulinarė.