Receptų konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė paprastai pagaminamos sūdytos skumbrės receptą. Marinuotos skumbrės receptą galite rasti čia – receptą „Skonyje“ skelbėme anksčiau.
„Anksčiau visuomet sūdydavau lašišą, tačiau kai parduotuvėse atsirado skumbrių, sūdau tiktai jas.
Pirmiausia – patinka šių žuvų skonis. Lašiša jau kiek atsibodo, o skumbrė – švelni, minkšta ir bent jau kol kas tikrai įdomesnė už lašišą.
Antra priežastis, kuri, manau, svarbi daugeliui – skumbrė daug pigesnė už lašišą.
O trečia – kaip žinia, lašišos auginamos ūkiuose, šeriamos nežinia kokiais pašarais. Jeigu perkate paprastą, neekologišką, nelaisvėje augintą lašišą, kažin, ar labai sveika ją valgyti“, – svarsto Jūratė.
Vilnietei svarbu ir tai, kad skumbrėje, kaip ir lašišoje, yra daug riebiųjų rūgščių omega-3.
Kaip patiems pasūdyti skumbrę?
Pateikiame Jūratės receptą.
Sūdyta skumbrė
Reikės:
1 skumbrės;
šaukšto rupios druskos (be kaupo);
0,5 arbatinio šaukštelio cukraus;
1-2 skiltelių česnako (nebūtina).
Skumbrę išdarinėkite, atskirkite filė, pašalinkite kaulus. Nulupkite ploną permatomą odelę.
Sumaišykite druską su cukrumi ir trintu česnaku. Šiuo mišiniu įtrinkite skumbrės filė ir dėkite ant stiklinio ar plastikinio indelio dugno, paguldykite filė oda žemyn. Kitą filė taip pat įtrinkite ir dėkite ant pirmojo gabalėlio oda į viršų.
Uždengtą indelį laikykite šaldytuve. Po paros skanaukite.
„Su česnaku sūdyta skumbrė labai tinka sumuštiniams. Jei ruošite ją mišrainėms, geriau česnako nedėti. Taip pat ją skanu valgyti su karšta bulve“, – pridūrė Jūratė.
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų. Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas. Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis. Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija. Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje “Facebook/Receptai“. Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.